Leer edelstenen en mineralen kennen.'How many minerals are there?

There are well over 4,000 officially recognized mineral species and as many as a hundred new ones are described each year.'

Lezen we op de website van Natural History Museum, Los Angeles Country.

Mineralen die doorheen de geschiedenis en over cultuurgrenzen heen gebruikt werden om hun energetische werking worden edelstenen genoemd. Niet elk mineraal werd ingezet om harmonie te bekomen. Doch, het zijn er een paar duizend.

Is het een must om als edelsteen- of mineraalliefhebber alle namen te kennen? Neen, per definitie niet. Maar wat kan helpen is veel kijken en opzoeken. Zo vind je op Pinterest massa's foto's van edelstenen en mineralen, elk met hun naam erbij. Kijken, lezen en foto's verzamelen!

Vooral mineraalliefhebbers kunnen veel leren uit de foto's van Pinterest.

Elk mineraal dat zeldzaam, moeilijk te deleven of minimaal op de markt komt is prijzig. Sommige mineralen zal je eerder op foto leren kennen dan dat ze in je collectie terecht komen.

Bovendien leer je welke mineralen samen kunnen ontstaan. Je leert ook de kleurvarianten van een mineraal kennen. Zo ben je beter op je hoede voor vervalsingen. Mineralen kunstmatig kleuren of samen kleven in één stuk en aanbieden als zeldzaam,... Helaas het gebeurt.

Op macrofoto's kan je de opbouw en structuur van het mineraal of edelsteen zien. Wie zich hierin traint is al een eind op weg om te identificeren. De volledige identificatie van gesteente gebeurt met meerdere tools, maar met een een geoefend oog kom je al ver!

Klik op het Pintrest icoon en kijk naar de collectie foto's die wij al verzameld hebben. Ik ben er zeker van dat dit voor jouw ook een mooi begin is van je digitale edelsteen- en mineraalcollectie.

#edelstenen #mineralen #pinterest #vervalsingen

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven