top of page
  • Foto van schrijverKarlien

Orgonite

Ik ben heel nieuwsgierig en wil steeds datgene wat ik ontdek ook doorgronden en uitproberen. Zo kwam ik onlangs orgonite tegen. Misschien voor een aantal onder jullie

wel gekend, maar voor diegene die er ook nieuwsgierig worden, een woordje uitleg.

De laatste decennia zijn we mega- overspoeld met draadloze technologie. Alle media moeten nu zonder kabeltje door de lucht gaan. Dat kan je al eenvoudig nagaan met nog maar op je smartphone of pc de Wi-Fi- functie in te toetsen: Er verschijnen dan tal van omliggende netwerken die straling doorgeven aan je toestel. Heb jij al eens geteld hoeveel netwerken dat zijn? Heb je al eens stilgestaan hoeveel door jezelf niet-meetbare stralingen er nog door de omgeving zweven? Vaak vergeten we dat deze stralingen onze aarde en onszelf zwaar belasten. Het wordt moeilijker om een harmonie te creëren om ons heen en in onszelf. De tol voor de mega

- technologie is zwaar. Mensen die heel gevoelig zijn aan stralingen krijgen klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, futloos, slecht slapen, niet goed in hun vel voelen zonder gekende oorzaak om er een paar op te noemen.

Zwarte toermalijn is dé edelsteen die ons al goed beschermt tegen Electro smog en energievervuiling maar de klus wordt zwaar voor deze edelsteen. Net daarom zal orgonite nu meer bekendheid krijgen.

Wat is orgonite?

Orgonite ontstaat door aluminium, koper en edelstenen en/ of mineralen in een hars te gieten. Het hars verhard en er ontstaat een constante samenwerking tussen de gebonden materialen. Eén en één is hierbij drie: Het is de combinatie van de elementen die de meerwaarde geeft! De vorm van het afgietsel speelt in feite geen rol. Enkel de grootte is van belang: Hoe groter de vorm, hoe groter het bereik! Een schijfje of blokje is ideaal om op zak te hebben. Voor een ruimte binnen of buiten heb je al heel wat meer orgonite voor nodig.

Wat doet orgonite?

  • transformeren van electro smog

  • transformeren van energievervuiling van Wi-Fi, zendmasten en andere zenders

  • geeft een betere balans van positieve en negatieve ionen in de directe leefomgeving

  • laat planten beter groeien

  • laat je elektrische toestellen zuiniger werken

  • verbeterd/ versterkt je energieveld of je energiehuishouding

  • verbeterd de slaapkwaliteit

  • Het versterkt de werking van edelstenen en piramiden. Orgonite kan je dus perfect gebruiken samen met je andere energie- gevers!

Het ontstaan van orgonite.

Dr. Wilhelm Reich 1897 – 1957 was een Oostenrijks Amerikaanse psychiater, seksuoloog, psychoanalyticus, bioloog en natuurkundige die voornamelijk bekend is als een van de meest radicale personen in de geschiedenis van de psychiatrie. Hij was een tijdgenoot van Sigmund Freud. Reich ontdekte de orgonite-technologie gebaseerd op het idee om ‘orgon’, bij ons beter gekend als Chi, Prana of levensenergie te stimuleren en te bundelen op één bepaalde plaats.

Levensenergie, stelde hij, kan vastgehouden worden door organische materialen. Bij orgonite is dit hars en edelstenen. De Orgon-energie kan gereflecteerd worden door metalen. Reich gebruikte hiervoor aluminium- en koper.

Op 6 Juli 1953 deed Dr. Wilhelm Reich een experiment in de buurt van zijn woonplaats Maine. Een radeloze boer had zijn hulp ingeroepen omdat de aanhoudende droogte in de streek zijn gewassen verwoeste. Reich gebruikte een toestel, Cloudbuster genaamd, om in een tijdspanne van vierentwintig uur regen te genereren. Het toestel haalde de negatieve orgone (DOR) uit de lucht. Het herstelde evenwicht zorgde ervoor dat het regende. Vlak na het experiment werd Wilhelm Reich gearresteerd door de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit voor het ‘experimenteren met Orgon-energie’. De Amerikaanse overheid vernietigde zijn werk en Reich stierf in de gevangenis.

In zijn testament bepaalde Reich dat zijn ongepubliceerd werk pas in het jaar 2007 openbaar gemaakt mocht worden. Dan pas zouden de mensen zijn werk begrijpen. In 1986 hebben wetenschappers van de Universiteit van Marburg, Duitsland een studie gedaan rond orgonite aan de hand van de overgebleven werken van Reich. Hun bevindingen waren positief en bevestigde Reich zijn kennis.

In 2000 ontdekte het echtpaar Don en Carol Croft, dat door het mengen van polyesterhars met metalen spaanders en kristallen in kleine mallen hetzelfde resultaat verkregen werd als bij de apparaten die Reich gebruikte in zijn experimenten. Hierbij wordt de negatieve orgon- energie omgezet in positieve energie (POR)

Het is duidelijk dat Orgonite een positief effect heeft op het menselijke lichaam, de natuur en onze directe leefomgeving zowel in fysieke zin als in energetische zin. Levensenergie die vrij kan vloeien geeft ons balans, harmonie en maakt ons gelukkig. Toch zal er nog veel onderzoek naar dienen te gebeuren om het ganse proces goed in kaart te kunnen brengen.

Zelf loop ik nu al een paar dagen te experimenteren met mijn blokje orgonite. Ik test het uit bij het opladen van mijn smartphone. Laadt mijn toestel sneller op met een blokje orgonite op de stekker? Verbeterd mijn slaapkwaliteit met orgonite op mijn nachtkastje? Volgende week in een kantoor vol stralingen zal ik naar hartenlust kunnen testen. Ik test het uit.

Hier vind je nog een korte Engelstalige uitleg over orgonite:


bottom of page