top of page
  • Foto van schrijverKarlien

Musthave edelstenen voor beginners

Ben je geboeid door edelstenen maar weet je niet welke edelsteen aan te kopen om je verzameling te beginnen? Ik geef je alvast een paar tips: Uit de meer dan 3000 edelstenen die er zijn mogen deze zeker niet ontbreken in je collectie.

Vaak begint de fascinatie voor edelstenen met het opzoeken van foto’s en teksten op internet. Als beginner ontdek je zoveel mooie edelstenen. Bij het lezen van hun energetische werking denk je ze allemaal nodig te hebben en te willen aankopen. Je geraakt overdonderd en weet niet meer waar te beginnen. Onderstaande edelstenen hebben een fantastische energie en zijn bovendien betaalbaar.

Bergkristal is heel verscheiden van uitzicht: glashelder, met breuklijnen, smog (witte rookpluimen) of andere mineralen ingesloten. Elke edelsteenliefhebber heeft hierin zijn favorieten.

Bergkristal reinigt en beschermt je aura. Het geeft je inzicht, helderheid en evenwicht en vergroot je zelfvertrouwen. Iedereen kan de energie van bergkristal snel aanvoelen. Het is de ideale steen om edelsteenenergie te leren ervaren.

Een ruw stuk amethist, cluster genaamd, is mooi om in je woonkamer te plaatsen en goed om andere edelstenen energetisch mee op te laden. Hoe intenser de paarse kleur hoe duurder dit mineraal is.

Amethist is dé troostbieder onder de edelstenen: heimwee, emotionele pijn, verlies en rouw, amethist leert je omgaan en verzacht verdriet. Een ruw stuk amethist in je woonkamer zal rust en harmonie brengen. Kan je slecht slapen? Leg een stuk licht paarse amethist in je slaapkamer.

Rozenkwarts is energetisch een goed en zachte steen voor kinderen. Het is de steen van onvoorwaardelijke liefde en leert je hart te openen. Het duid je om ook lief te zijn voor jezelf: eigenliefde en zelfacceptatie.

Een gepolijst stuk tijgeroog heeft een kenmerkend lichtspel: Als je de edelsteen tussen je vingers draait dan zie je optische lijnen bewegen: kattenoogeffect.

Tijgeroog beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf en weert boze blikken. Sinds eeuwen en over verschillende culturen heen wordt tijgeroog gebruikt als talisman. Bovendien maakt deze edelsteen je zo moedig en sterk als een tijger en geeft je zelfvertrouwen een boost. Het helpt je jouw doelen gemakkelijker te bereiken.

Versteend hout is ontstaan doordat hout dat zo traag is vergaan onder de grond dat kwartskristallen tijd hebben gehad om de vorm van het stuk hout aan te nemen. Het ziet er nog steeds uit als een echt stuk hout.

Deze edelsteen helpt je te aarden, leert je met twee voeten op de grond te staan. Je kan pas innerlijk groeien als je geworteld bent. Versteend hout is ook een goede meditatiesteen.

Bandagaat heb je in vele kleuren en vooral de belijning, banden, maakt de steen zo mooi. Ook agaat geeft je aarding. Deze edelsteen brengt lichaam en geest in balans en bied je comfort en veiligheid. Het bevordert rationeel en logisch denken en geeft je een realistische en objectieve kijk op het leven. Deze edelsteen helpt je om praktische en eenvoudige oplossingen te vinden voor een probleem.

Is je verzameling niet compleet als je deze edelstenen niet hebt?

Zeker niet maar ze vormen een goed begin om je collectie te starten. Verzamel je enkel mineralen om hun schoonheid, dan zitten hier een aantal mooie soorten tussen.

Wil je edelstenen aankopen om hun energetische werking dan geven deze zes je hierin zeker voldoening. Start met gedurende een week één edelsteen bij je te dragen en ervaar de werking. Na een week kan je evalueren: Wat heeft de edelsteen me gegeven? Heb ik de positieve energie ervaren? Is deze steen geschikt voor me?

Ik wens je alvast veel succes met het aanleggen van je verzameling. Mocht je nog vragen hebben dan mag je een mail sturen: inbloom.therapy@gmail.com. We helpen je graag verder.

bottom of page