top of page
  • Foto van schrijverKarlien

Bergkristal doet groeien

Het voorjaar is het moment om je tuin een nieuwe boost te geven: We zetten nieuwe planten en bloemen in de tuin en beginnen te zaaien voor een mooie groentenoogst.

In de serre zaaien we om ze een beschermende atmosfeer te geven met een goede temperatuur en vochtigheid. In de serre zetten we ook ruwe stukken bergkristal bij onze zaadjes en kleine planten. Bergkristal zorgt immers voor een snelle en goede groei van de planten.

In het bloemenperk vind je bij vele planten een bergkristalpunt of een ruw stuk bergkristal. Vaak zijn het mineralen waar een deeltje afgebroken is of een goedkoper stuk. Energetisch blijft bergkristal zijn eigenschappen behouden en schenken aan ons en de planten, ook al is er een deel afgebroken.

Vaak willen we enkel de mooiste stukken in ons interieur zetten of gave punten om mee te werken. De mineralen die minder perfect zijn kunnen op deze manier hun energetisch steentje bijdragen aan de groei en bloei van de natuur.

Een plant die een extra boost nodig heeft om te groeien of die een dipje heeft kan je versterken door er een netwerk van bergkristalpunten rond te maken. Je plaatst de bergkristalpunten naar de plant toe: Op deze manier stuur je de energie naar de plant.

Heb je een toverstal of een bergkristalpunt waar je gericht energetisch mee werkt? ook deze kan je inzetten om je planten sneller te laten groeien: Richt je punt naar je plant en ga van wortel naar kruin. Ga drie keer van beneden naar boven en zeg in je eigen woorden een zin met de intentie van groeien of groot worden. Doe dit een aantal dagen na elkaar. Je zal zien dat je plant sneller groeit! Niet overtuigd? Plaats dan twee identieke plantjes van dezelfde grootte of die je op het zelfde moment gezaaid hebt in één ruimte kort bij elkaar. Eén plantje stimuleer je energetisch met bergkristal en het andere niet. Je zal merken dat er een verschil is!

bottom of page