top of page
  • Foto van schrijverKarlien

Edelstenen en examensMisschien is de examenperiode niet jouw favoriete tijd. Maar bekijk het positief: Het is de aanloop naar twee maanden vakantie! Even doorbijten en de pret kan beginnen. Gelukkig zijn er een aantal edelstenen die je kunnen helpen je examens beter in te studeren en met succes ze op papier te zetten of mondeling voor te brengen.

Plaats een stuk ruwe calciet op je bureau. Calciet geeft je hoop en moed, geeft je innerlijke rust en bevordert je zelfvertrouwen. Bovendien helpt het analytisch te denken. Ideaal voor vakken waar je verbanden bij moet zien. Het bevordert je denkpatroon en je concentratie.

Hematiet kan je meenemen naar je mondeling examen. Steek een trommelsteen op zak of doe een hanger aan. hematiet geeft je zelfvertrouwen, zeker als je van nature uit wat verlegen bent. Het verbetert ook je concentratie en geheugen. Het leert dat je uit fouten maken kan leren en dat fouten maken mag. Je zal zelfverzekerd voor je leerkracht staan en vlot de vragen beantwoorden. Stel dat je toch eens een fout antwoord geeft, je raakt er niet van overstuur. Je herpakt je snel.

Hematiet is eveneens een goed studiemaatje bij wiskunde en techniek.

Rookkwarts is een aardende steen en zal je met je twee voeten op de grond zetten tijdens de examens: niet dagdromen maar studeren, enkel door goed te leren kan je met succes je examens afleggen. Rookkwarts zorgt er voor dat je gedachten gefocust zijn en dat je goed kan concentreren. Het leert je positief te denken en helpt tegen faalangst en paniekaanvallen. Rookkwarts weert stress en zal je ontspannen. Het verhoogt je veerkracht. Zowel op je bureau als tijdens het afleggen van je examens is deze edelsteen een perfecte compagnon.

Zwarte toermalijn beschermt je tegen de straling van de computer en een Himalaya zoutlamp houdt de lucht in je studeerkamer gezond.

Een ruw stuk bergkristal op je bureau zal de werking van al je edelstenen versterken en brengt een goede harmonie. Met een bergkristal hanger of trommelsteen op zak kom je de examenperiode vlekkeloos door. Maar vergeet niet, studeren moet je nog altijd zelf doen!

bottom of page