top of page
  • Foto van schrijverKarlien

werken met edelstenen: weet wat je doet


Vorige week kocht ik een bekend tijdschrift dat een heel hoofdstuk bevatte over kristallen. Dan wordt mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik wil lezen wat er geschreven staat. Al na een paar artikels was ik teleurgesteld en kwaad. Hetgeen wat ik las was of onvolledig of foutief. Uiteraard had ik beter moeten weten: Je kan de werking van edelstenen niet neerschrijven op een paar bladzijden. Maar de lezer wil wel minimaal wel correcte informatie.


Als je schrijft over het drinken van edelsteen-water leg dan ook uit dat je niet alle edelstenen samen kan gebruiken. Zeg dan ook dat er giftige mineralen zijn. Als je schrijft over het reinigen van edelstenen, geef dan de correcte en voor je edelstenen veilige manier van reinigen. Schrijf niet dat grote edelstenen minder gereinigd moeten worden dan kleinere exemplaren. Vertel niet dat edelstenen energie uit de omgeving opnemen. Dit zijn fabeltjes.

Als lezer denk je dat een gekend tijdschrift de waarheid in de hand heeft. Je handelt ernaar en komt bedrogen uit: Mijn edelstenen doen niks! Hoe komt dit? Zie je wel, zever in pakjes, enkel om ons te doen kopen. (En dan heb ik het nog niet over fake of 'nieuwe tijd' stenen.)


Ik vertel vaak dat ik edelsteenworkshops zal blijven geven tot ik 92 jaar ben. Als ik zo'n artikels lees dan weet ik het zeker: ik blijf ervoor gaan! Het werken met edelstenen is geen nieuw gegeven. Ik heb het niet uitgevonden. Ik vertel enkel wat eeuwen voor ons werd gedaan. De traditie pur sang! Over generaties, over verschillende culturen heen werd er gewerkt met edelstenen en hun energie om lichaam en geest in balans te brengen. Ook de kennis over het ontstaan van mineralen en edelstenen is belangrijk om er op een correcte manier mee te werken.


Ik vind het waardevol om het werken met edelstenen door te geven aan anderen. Daarom kies ik er voor om de workshops aan een betaalbare prijs aan te bieden en te werken in kleine groepen.

Na een dag workshop ben ik dankbaar dat ik de traditionele kennis heb kunnen doorgeven. Ik ben dankbaar en gelukkig omdat ik anderen heb kunnen inspireren en begeesteren met het mooiste geschenk wat Moeder Aarde ons gegeven heeft: de energie van edelstenen.


Heb je zin om mee op edelsteenreis te gaan? De data voor de basisworkshop en de chakra en edelsteenworkshop staan online. Schrijf je in en ontdek wat edelstenen écht voor je kunnen doen. De link naar de workshops vind je hier: workshopsComentarios


bottom of page